Gde izaći u Jagodini

Da Jagodina ima bogat kulturni život to svakako znamo, jer je domaćin brojnim manifestacijama. Da u Jagodini postoje brojne atrakcije koje privlače sve veći broj turista iz zemlje, ali i sveta i to znamo. A ono što bi još trebalo imati na umu, svakako je da u našem gradu postoji i izuzetno bogata i kvalitetna ponuda ugostiteljskih objekata različitih vrsta. Uz kafiće, restorane, kafe barove, tu su i klubovi, picerije, pa i kafe galerije, ali i mnogi drugi tipovi ugostiteljskih objekata. Neki od njih su i...

Kafići u Jagodini

Jedan od zanimljivijih kafića, barem tokom toplijih meseci gotovo je sigurno "Caffe Padrino", u kome možete da pojedete i veoma ukusne pice. Adresa na kojoj se nalazi je Tanaska Rajića broj 17/1, a otvoren je u periodu od 15 do 00 časova. Broj telefona ovog kafića je 035 225 259. Ono što daje posebnu draž ovom lokalu je njegova lepo uređena bašta i fontana koja se u njoj nalazi, a dok boravite u bašti ovog kafića lako se može dogoditi da pomislite da se, zapravo nalazite u nekom kafeu u Italiji.

U ulici Kneginje Milice broj 3, koja je od Apartmana Jagodina udaljena svega nekoliko stotina metara se nalazi i kafeterija "Costa Coffee", a broj telefona ovog lokala je 035 22 44 98.

Iako je malo udaljenija od Vašeg smeštaja, kafe galerija "Gabo" je svakako objekat koji vredi posetiti. Nalazi se u Žanovoj ulici broj 16, a trebalo bi da prepešačite oko 1 800 metara kako biste stigli do ovog kafića čiji ambijent će Vas oduševiti, budući da je ispunjen fotografijama Jagodine kakva je nekada bila, a tu su i mnogobrojne stare fotografije iz čitave Srbije. Otvoren je svakog dana od ponedeljka do četvrtka, kao i nedeljom od 08 do 23:30 časova, dok subotom radi od 08 do 01. Broj telefona ovog kafića je 035 225 225.

Još jedan kafić u ulici Kneginje Milice, ali ovog puta broj 23 je "Status", koji je poznat po izvrsnoj kafi, a broj telefona za informacije je 060 4 5555 84.

Za sve ljubitelje piva, biće dovoljno da, takođe prošetaju do iste ulice kako bi uživali u ukusu ovog napitka koji se služi u kafe baru "Beer house" u Jagodini. Pivnica se nalazi pored kafeterije "Costa Coffee", a posebnu atrakciju ovog objekta čini i ponuda takozvanog ćilibarskog piva, a toče se i domaće svetlo i tamno pivo koji se proizvode u našoj pivnici. Pored toga, gostima su na raspolaganju i čuvene pivske kobasice, ali i rebarca, kolenice, girice, kao i specijaliteti poput : slane pice, te albaške salate i albaškog krompira. Ovde se petkom i subotom uveče održavaju i žive svirke, a na repertoaru je rock muzika. Broj telefona ovog objekta je 035 22 44 98.

Klubovi u Jagodini

Club "Apis" Jagodina se nalazi u ulici Braće Dirak broj 4, koja je od Apartmana Jagodina udaljena oko 15 minuta hoda. Otvoren je svakoga dana u nedelji tokom letnjih meseci u periodu od 08 do 01 časova, dok zimi radi samo vikendom.

Broj telefona na kome možete dobiti sve neophodne informacije ili izvršiti rezervaciju za neku od zanimljivih svirki, po kojima je ovaj jagodinski klub poznat je 064 034 32 32.

Vrlo je važno da znate da u ovom lokalu ne primaju kartice, te da je račun moguće platiti samo gotovinom. Služe se različite vrste kafa, alkoholnih i bezalkoholnih pića, a u okviru kluba se nalazi i bašta.

Ono po čemu je "Apis" poznat u čitavom Pomoravlju, osim naravno kvalitetne ponude, svakako su i gostovanja poznatih muzičara, pa su tako u ovom klubu do sada, između ostalih gostovali i : Adil, Tropico bend, Nebojša Vojvodić, Eros bend, Magla bend, Žarko Stanojević i Asterix bend, Casperi, Maxi bend, Superior bend, Flex bend i mnogi drugi. Takođe, ovaj klub pruža mogućnost i mladim, još nedovoljno afirmisanim muzičarima, da pokažu svoj talenat, a prvenstveno onima koji su učestvovali u emisijama poput "Pinkove zvezde" i "Zvezde Granda".