Gde jesti u Jagodini

Grad koji je čuven po svom gostoprimstvu, a ne bez razloga važi za jedan od najbolje razvijenih gradova u Srbiji u svakom smislu, Jagodina ima izuzetno bogatu turističku ponudu i, naravno brojne ugostiteljske objekte.

Gotovo svi restorani u Jagodini su, svaki na svoj način zanimljivi, a ono što se odmah uočava jeste kvalitet njihove ponude, uz pristupačne cene, tako da ćete sigurno biti zadovoljni, ukoliko odlučite da posetite bilo koji od navedenih restorana.

A najveća prednost je to što je većina ugostiteljskih objekata u Jagodini smeštena u neposrednoj blizini Apartmana Jagodina, tako da se može slobodno reći da ste odseli na najboljoj mogućoj lokaciji u našem gradu.

Restoran "Jovanča Micić"

Jedan od najčuvenijih Jagodinaca svakako je lik iz Nušićeve komedije "Put oko sveta". Njega je čuveni srpski komediograf izgradio na osnovu jedne anegdote koju mu je lično ispričao vlasnik nekadašnje jagodinske kafane "Dardaneli", a u kojoj je , tada mladi Nušić često provodio slobodno vreme, tokom služenja vojnog roka u našem gradu. Taj kafedžija se zvao Jovanča Simić, pa se pretpostavlja da je Nušić upravo iskoristio njegovo ime i malo izmenjeno prezime, kako bi "krstio" glavnog junaka pomenute komedije.

Restoran "Jovanča Micić" je od Apartmana Jagodina udaljen svega 5 minuta hoda, a nalazi se u ulici Kneginje Milice broj 128. Otvoren je svakog dana, osim nedelje od 08 do 23 časa, a broj telefona za rezervacije i informacije je 035 252 150. U neposrednoj blizini ovog restorana se nalazi i nekoliko supermarketa, mahom iz lanca "Maxi" i "Idea".

Ovaj ugostiteljski objekat u Jagodini postoji od 1985. godine, a u vlasništvu je porodice Marković iz ovog grada, koja je čitavih 15 godina pre nego što je otvorila restoran "Jovanča Micić", uspešno vodila istoimenu poslastičarnicu.

Na meniju se nalaze uglavnom specijaliteti nacionalne kuhinje, a posebna atrakcija je Specijalitet kuće koji nosi naziv "Jovanča sa kajmakom".

Restoran "R" club

U ulici Kneginje Milice broj 3, koja je od Apartmana Jagodina udaljena svega nekoliko stotina metara se nalazi i kafeterija "Costa Coffee", a broj telefona ovog lokala je 035 22 44 98.

Ovaj, za Jagodinu relativno mlad restoran, uzevši u obzir da je otvoren 2007. godine se nalazi u zgradi odmah pored Apartmana Jagodina. A pored toga što Vam je od smeštaja potrebno bukvalno 2 minuta da do njega stignete, gotovo je sigurno da će Vas oduševiti ne samo ambijent i kvalitet ovog restorana, već i pristupačne cene.

Adresa restorana je Čočetova ulica bb, a broj telefona za informacije, odnosno rezervacije je 035 244 594. Nedaleko od restorana je i diskont pića, kao i "ABC" trgovina, koja se nalazi u istoj ulici.

Meni ovog restorana nudi pored specijaliteta internacionalne kuhinje, po želji gostiju i specijalitete veganske i vegetarijanske hrane, koji su sve traženiji. Akcenat ponude je na italijanskoj kuhinji, mada su u ponudi i različite vrste bifteka i drugih jela od mesa, kao i sendviča i takozvanih obrok salata. Svakako treba pomenuti i zavidan broj vina iz svih delova sveta, koja možete piti u ovom restoranu, a u večernjim časovima uživati i u prijatnoj muzici.

"Vivo Cafe" restoran

Smešten u neposrednoj blizini Aqua parka u Jagodini, u sklopu Vivo shopping centra i on se nalazi nedaleko od Apartmana Jagodina. Adresa restorana je Stevana Ivanovića bb, a broj telefona je 035 81 00 405.

Koncept ovog restorana je izuzetno zanimljiv, jer gosti mogu da posmatraju kuvare dok pripremaju jelo koje su naručili. U sklopu bašte restorana se nalazi i lepo uređeno igralište za decu.

Pored ovog restorana, u Vivo shopping centru se nalazi i veliki broj različitih prodavnica, kako sportske opreme, igračaka za decu, tako i garderobe, ali i apoteka, drogerija i supermarket "Maxi" velike površine i još mnogo toga.

Restoran "Potok"

Svakako je ovo jedan od čuvenijih restorana u Jagodini, a nalazi se na adresi Aračlijski potok bb, u sklopu parka Đurđevo brdo. Broj telefona za rezervacije ili informacije je 035 241 400.

Restoran ima igralište za najmlađe goste, kao i dve terase, a smešten je u neposrednoj blizini Letnje pozornice u našem gradu. Za sve goste ovog restorana je obezbeđen parking.

Na meniju restorana su mahom jela nacionalne kuhinje, a u njemu se tokom letnjih meseci organizuje i muzika uživo. Program mahom počinje oko 22:30 časova, dok je restoran otvoren do 01.

Restoran "360 & SKY Lounge"

Na samom vrhu Đurđevog brda, sa prelepim pogledom na grad, nalazi se ovaj restoran koji je otvoren od nedelje do četvrtka u periodu od 09 do 23:30 časova, dok petkom i subotom radi do 01. Na 060 036 036 0 možete dobiti sve neophodne informacije o ovom restoranu ili izvršiti rezervaciju.

Gosti mogu da uživaju u bogatoj i kvalitetnoj ponudi specijaliteta internacionalne kuhinje, a u njemu se često organizuju i tematske večeri, poput recimo Vodka ili Koktel partija. Za sve goste restorana je obezbeđen parking.