Prevoz u Jagodini

Na području Opštine Jagodina funkcioniše međumesni i međugradski prevoz. Grad Jagodina je saobraćajno povezan sa selima koja mu teritorijalno pripadaju redovnim autobuskim linijama, a sa Glavne autobuske stanice Jagodina saobraćaju autobusi prema gotovo svim većim gradovima u Srbiji. Između ostalih, postoje redovni polasci prema : Beogradu, Aranđelovcu, Ćupriji, Boru, Kruševcu, Kragujevcu, Aleksincu, Nišu, Knjaževcu, Bujanovcu, i mnogim drugim gradovima širom naše zemlje.

Takođe, iz Jagodine redovno polaze autobusi prema mnogim gradovima u : Nemačkoj, Danskoj, Švedskoj, Austriji, ali i Belgiji, Holadndiji, Francuskoj i Italiji.

Tokom letnje sezone saobraćaju i autobusi prema glavnom gradu Crne Gore, ali i Niškoj banji.

Glavna autobuska stanica Jagodina - kontakt

Adresa na kojoj se nalazi Glavna autobuska stanica Jagodina je Kneza Miloša br. 1 do 3. Kontakt telefon za sve informacije o dolascima i polascima autobusa je 035 221 241.

Glavna autobuska stanica Jagodina je od Apartmana Jagodina udaljena tek oko 15 minuta hoda.

Međugradski prevoz u Jagodini

Najveći broj međugradskih polazaka je za Beograd, stim što neki od autobusa ne saobraćaju tokom dana vikenda. Najraniji polazak iz Jagodine za Beograd je u 02:35, a najkasniji u 19:30, stim što samo nedeljom saobraća i autobus koji iz Jagodine prema Beogradu polazi u 20:55 časova.

Prema Beloj Crkvi, Boru, Bojniku, Kuršumliji, Pančevu, Loznici, Ranilugu, Sokobanji, Vlasotincima, Šapcu i Zlatiboru autobus iz našeg grada vozi samo jednom u toku dana.

Po dva ili tri polaska u toku dana su za : Ćićevac, Zaječar, Valjevo, Trstenik, Veliku Planu, Požarevac, Svilajnac, Pirot, Batočinu, Lazarevac, Aranđelovac, Bor, dok za Despotovac i Donje Komarice postoje po dva polaska, ali samo radnim danima, dok u dane vikenda ne saobraćaju. Više polazaka autobusa, osim za Beograd postoji i za : Novi Sad, Aleksinac, Kragujevac, Leskovac, Kruševac, Vranje i Vladičin Han.

Međuseoski prevoz u Jagodini

Grad Jagodina je odlično saobraćajno povezan sa svim selima koja pripadaju teritoriji Opštine, a preduzeće "Zoran Reisen" je zaduženo za obavljanje većeg dela međuseoskog prevoza u našem gradu.

Na Glavnoj autobuskoj stanici Jagodina se nalazi i šalter ovog autotransportnog preduzeća, a informacije možete dobiti i na broj telefona 035 228 404.

Najmanji broj polazaka je prema selu Kalenovac i to svega dva u toku dana, zatim selu Crnče za koje postoji radnim danima samo tri polaska, a nedeljom nešto više. Takođe, za selo Donje Komarice ima samo dva polaska, dok na svakih pola sata idu autobusi prema selu Ribare.

Pored toga, sa Glavne autobuske stanice postoje redovni polasci i prema : Strižilu, Miševiću, Šantrovcu, Laništu, Dražimirovcima i mnogim drugim selima koja se nalaze u okolini Jagodine.

Svakako, imajte na umu da su ovo uopštene i trenutne informacije, te se svakako savetuje da ih proverite ili putem telefona koje smo prethodno naveli ili direktno na Glavnoj autobuskoj stanici u našem gradu, koja je od Apartmana Jagodina udaljena svega 15 - ak minuta šetnje.