Parking u Jagodini

Najpre imajte na umu da Vam apartmani Jagodina nude uslugu parkiranja tokom boravka po izuzetno pristupačnoj ceni, stim da ova usluga nije uračunata u osnovnu cenu zakupa apartmana.

Ukoliko, ipak želite da saznate nešto više o sistemu parkiranja u našem gradu, pročitajte u nastavku teksta korisne informacije na ovu temu.

Kako funkcioniše sistem parkiranja u Jagodini?

Kao i u gotovo svim većim gradovima Srbije, tako i u Jagodini postoje zone parkiranja u kojima je moguće parkirati vozilo samo uz plaćanje ove usluge. U gradu, za sada postoje dve zone i obe se nalaze u neposrednoj blizini centralnih gradskih ulica, dok je u drugim delovima Jagodine parkiranje potpuno besplatno.

Neophodno je da, ukoliko Vaše vozilo ostavite u Crvenoj ili Žutoj zoni, odnosno Zoni I ili II uplatite parking na jedan od dva načina : doplatnom kartom ili putem SMS servisa, sa bilo koje mreže koja se koristi u Srbiji. Naravno, ne zaboravite da poštujete vremensko ograničenje koje važi samo za Zonu I.

Nedeljom se usluga parkiranja u ovom gradu ne naplaćuje, bez obzira u koju zonu želite da parkirate Vaše vozilo. Radnim danima se parkiranje naplaćuje u periodu od 07 do 21 čas, a subotom takođe od 07, ali do 14 časova. Praktično, parking u Jagodini je besplatan u periodu od subote u 14 časova do ponedeljka u 07 časova.

Zone parkiranja

Ukupno je dve zone parkiranja u Jagodini i to Crvena, odnosno Zona I i Žuta, to jest Zona II.

Crvena zona - Zona I u ovom gradu obuhvata ulice u neposrednoj blizini grada, kao uostalom i veći deo Žute zone. Međutim, osnovna razlika između zona je ta što je u Crvenoj zoni dozvoljeno maksimalno da Vaše vozilo bude parkirano 2 sata u kontinuitetu, odnosno 120 minuta. Ukoliko imate potrebu da opet parkirate svoje vozilo u ovoj zoni, onda je neophodno da protekne najmanje pola sata od trenutka kada Vam je prethodnih dva sata parkiranja isteklo, kako biste mogli ponovo da ga parkirate u Crvenoj zoni.

Zona II, odnosno Žuta zona je, kao i prethodna u neposrednoj blizini centra grada i u njoj ne postoji ograničenje u satima koliko Vaš automobil može biti parkiran.

Crvena zona I

Pored ostalih, Crvena zona je u ulicama Kralja Petra I, Braće Milosavljević i Svetozara Markovića i to u delovima od ulice Kneginje Milice do Braće Dirak, zatim u ulici Gine Pajević u delu od Dragiše Brašovana do Kapetana Koče.

I u ulicama Jug Bogdanovoj i Maksima Gorkog je Crvena zona i to u delu od ulice Cara Lazara do Gine Pajević, te u ulicama : Gagarinovoj, Nušićevoj, Ljubiše Uroševića i Hajduk Veljkovoj, ali samo u delovima od ulice Maksima Gorkog do Jug Bogdanove. U ulici Cara Lazara je takođe ova zona i to od ulice V. Karadžića do ulice Kapetana Koče, u ulici Kneginje Milice od Vuka Karadžića do ulice Kralja Petra I, kao i u ulici Jevrema Markovića u delu od Nikčevićeve do ulice Svetozara Markovića, a u Nikčevićevoj u delu od ulice Kneginje Milice do ulice Braće Dirak i u ulici Lole Ribara od ulice Vuka Karadžića do Sutjeske.

Žuta zona II

U ulici Kneginje Milice je Žuta zona i to od ulice Kralja Petra I do Prvomajske, u ulici G. Pajević od ulice Slavke Đurđević do ulice Dragiše Brašovana, a u ulici Kapetana Koče samo u delu od ulice Cara Lazara do pruge.

Žuta zona je i u sledećim ulicama : Kneza Miloša - od Slavke Đurđević do kućnog broja 12, Cara Lazara - od Sinđelićeve do Dositejeve, Sinđelićeva - od Cara Lazara do ulice Lole Ribara, Kralja Petra I - od Narodnog fornta do kućnog broja 60, kao i u ulici Narodnog fronta i to od Pošte u Jagodini do ulice Kralja Petra I. Takođe, Zona II je i u ulici S. Đurđević u delu od jagodinske Pošte do ulice Gine Pajević, Liparskoj - od Sinđelićeve ulice do ulice Cara Lazara, zatim Sutjeskoj - od ulice Lole Ribara do ulice Vuka Karadžića, ulici Braće Dirak u delu od ulice V. Karadžića do Kralja Petra I, zatim u ulici Dragiše Brašovana i to od Hotela do ulice Gine Pajović, te u ulicama : V. Vujovića - od D. Brašovana do G. Pajević, u ulici M. Mađarčića - od ulice D. Brašovana do S. Đurđević i u čitavoj zoni koju okružuju sledeće ulice : Kralja Petra I, Narodnog fronta, Slavke Đurđević i Kneza Miloša.

Posebni parkinzi

U Jagodini postoji samo jedan parking sa naplatnom rampom koja se nalazi na ulazu i izlazu. On se nalazi u samom centru, na adresi Kneginje Milice broj 3.

Vreme parkiranja na ovom parkingu nije ograničeno, a naplaćuje se za svaki započeti sat. Auto park "Centar" je otvoren svakog radnog dana i u dane vikenda u periodu od 07 do 00 časova, a cena po započetom satu za putničko vozilo koje ima do 8 sedišta je 42 dinara. U cenu je uključen PDV od 20%.

Cene parkiranja u Jagodini

Ukoliko želite da Vaš automobil parkirate u Crvenoj zoni, imajte na umu da se usluga naplaćuje po započetom satu, kao i u Žutoj zoni.

Cena parkiranja u Crvenoj zoni po satu je 42 dinara, dok je u žutoj za 6 dinara niža, odnosno 36 dinara po svakom započetom satu. U obe cene parkiranja je uračunat iznos PDV - a i obe se odnose na uslugu parkiranja za putničko vozilo koje ima do 8 sedišta.

Kako platiti parking u Jagodini?

Usluga parkiranja u našem gradu se plaća na dva načina : pretplatnom kartom i SMS servisom.

Ukoliko odlučite da parking plaćate na prvi način, neophodno je najpre da kupite pretplatnu kartu, koja se prodaje na kioscima u gradu. Da ne biste mnogo lutali, pogledajte dobro kiosk, jer on mora imati nalepnicu koja je lako uočljiva i sadrži obaveštenje da se tu prodaju pretplatne karte za parkiranje. Nakon što kupite kartu i parkirate svoje vozilo, neophodno je da na njoj označite datum, sat i minut kada ste se parkirali. To ćete učiniti jednostavnim skidanjem zaštite sa tih delova pretplatne karte. Zatim je istaknite sa unutrašnje strane vozila, tako da radnik "Parking servisa Jagodina" može jasno da vidi navedene podatke. I, naravno najvažnije : vodite računa da Vam ne isteknu maksimalnih 120 minuta, koliko je dozvoljeno zadržavanje u Zoni I.

Drugi način, pored toga što je mnogo lakši i brži, češće se koristi nego prethodni. U zavisnosti od toga u kojoj ste se zoni parkirali, poslaćete SMS u kome ste naveli svoju registraciju i to tako da nema razmaka između slova i brojeva niti bilo kakvih specijalnih karaktera. Takvu poruku ćete poslati na broj 3501 ukoliko ste parkirali vozilo u Crvenoj zoni, odnosno 3502 ako je Vaše vozilo parkirano u Žutoj zoni. Plaćanje na ovaj način je omogućeno korisnicima svih mreža mobilne telefonije u Srbiji - "Telenor", "MTS" i "VIP".

Kazne za neplaćanje parkinga

Takozvana Posebna parking karta je zapravo kazna za sve one osobe koje ne poseduju papirnu parking kartu, odnosno za sve one koji nisu izvršili plaćanje uplatom SMS porukom ili su jednostavno prekoračili dozvoljenih 2 sata parkiranja u Crvenoj zoni.

U svim navedenim slučajevima im se naplaćuje takozvana Posebna parking karta koja košta 1 000 dinara.

Ukoliko ne ispoštujete ništa od navedenog, te mora da interveniše "Pauk" služba, imajte na umu da cene nisu ni malo pristupačne, te da ukoliko u roku od 24 sata podignete svoje vozilo koje je odnela ova služba treba da platite 3 500 dinara plus iznos od 30 dinara po času koliko je naknada za čuvanje vozila na parkingu i plus 20 dinara po svakom započetom satu, što je zapravo naknada za parkiranje Vašeg vozila na "Depo Parking servisa Jagodina". Kada sve to saberete, morate priznati da je idealno što Vam Apartmani Jagodina nude uslugu parkiranja po izuzetno pristupačnoj ceni.

Ako imate tu sreću da Vaše vozilo "prikače", a ipak ga ne odnesu moraćete da platite 1 750 dinara.

Broj telefona za informacije o parkiranju

Ukoliko imate bilo kakvu nedoumicu koja je vezana za parking u Jagodini, odnosno plaćanje, najpre možete upitati Vašeg domaćina koji će Vas dočekati prilikom dolaska u Apartmane Jagodina. Za slučaj da Vam ipak zatreba broj telefona firme "Parking servis Jagodina" možete ih kontaktirati